Geboortekaartje Letterpress Vintage bakfiets Julius

geboortekaartje letterpress bakfiets vintage Julius broers
Geboortekaartje letterpress| vintage bakfiets Julius

Geboortekaart vintage met bakfiets
Geboortenkaarten|letterpress | 2 februari 2016

Vandaag is Julius jarig! Hiep hiep hoera 1 jaar! Vorig jaar mocht ik het geboortekaartje van Julius ontwerpen en drukken. Voor zijn broer Pepijn -die mijn allereerste geboortekaartje was- heb ik een (digitaal) geboortekaartje mogen ontwerpen.

Zo leuk om dan nu een geboortekaartje te ontwerpen voor zijn broertje. Tofste om de lijn door te trekken van het geboortekaartje van Pepijn. Al snel was het duidelijk dat het hetzelfde formaat en lettertype werd. Maar nu een verwijzing dat het er nu een klein broertje is geboren.

Aan de slag met het ontwerp, letterpress en digitaal kan je niet vergelijken en ook met ontwerp moet je anders denken. Het formaat is het zelfde gebleven, je ziet de geboortedatum zowel op de voorkant als de binnenkant. Lettertype is hetzelfde, maar doordat dit kaartje geen full color is en het in een andere kleur combinatie is, wordt het toch heel eigen.

Een bakfiets is typisch Nederlands, hoe stoer is het dan, grote broer samen met zijn kleine broertje op pad en de wereld samen te gaan ontdekken!

Toen ik aan de slag ging met het drukken van het geboortekaartje kwam ik er achter dat het formaat -op de manier zoals ik het wilde- helemaal niet handig was en eigenlijk niet ging lukken! Ja… het formaat, was eigenlijk te lang. Hier nooit over nagedacht met het ontwerpen. In mijn hoofd zat Pepijns geboortekaartje. Creatief met letterpress en wat denkwerk, heel veel geduld, humor en muziek op de achtergrond. Is het gelukt!!

Ik ben erg blij met het resultaat!

Als kraamcadeau (ouders zijn vrienden en hebben ook een toffe trouwkaart in letterpress) heb ik bij tante Jacq een hele stoer kussen laten maken met de bakfiets afbeelding erop.Liefs Lindsey 

geboortekaartje letterpress bakfiets vintage broers
Geboortekaartje letterpress vintage bakfiets broers Julius en Pepijn
Geboorte kussen geboortestijl vintage letterpress bakfiets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven