Geboortekaartje letterpress | Legostijl

geboortekaartje letterpress lego stijl foliedruk

Lego stijl en foliedruk!
Geboortekaartje | letterpress | 29/5/2015

Deze keer mocht ik een ontzettend gaaf kaartje ontwerpen voor een vriendin. Ze had mijn geboortekaartje ontvangen van Feliz en ze waren om van de techniek letterpress in combinatie met foliedruk!

Al snel kreeg ik een berichtje of ik een kaartje voor hen wilde ontwerpen. Ja natuurlijk, leuk! Blijft een eer als vrienden net zo enthousiast zijn over letterpress en van mijn ontwerpen houden. Spannend, zullen ze tevreden zijn? De ouders hebben een liefde voor Lego! Hun oudste zoon kreeg ook een geboortekaartje in Lego stijl. Maar een ontzettende leuke uitdaging en na een gezellig telefoongesprek wist ik wat ze graag wilde en ging ik aan de slag.

Als er een tweede komt, dan vind ik het een mooi gegeven om het hele gezin op het geboortekaartje zetten. Hoe mooi is het om ‘grote broer of zus’ op het kaartje te zien. En met een tof thema Lego, kon het ook niet anders dat ik een ‘Lego gezin’ op het kaartje ging zetten. Mijn vriendin vertelde de naam van hun tweede zoon. Spannend dat ik het als eerste mocht weten en ook visa versa voor haar. Mijn mond zat op slot!

De naam Pepijn heb ik in de stijl van het Lego logo gemaakt. Zijn gewicht en tijd in Lego blokjes en daaronder staat dan het ‘Lego gezin’, wat leuk om te maken! Papa en mama waren zo klaar, het broertje kreeg een pet en ja hoe maak je nu een ‘baby’ Lego poppetje. Mijn idee was een soort luier…. Kleiner formaat poppetje dan de ouders en het broertje.

Maar ik vond het geslaagd! Er was een foliekleur die aardig dichtbij de kleur kwam van de blauwe Lego kleur en in combinatie met zwarte inkt een prachtige geheel.

Afwachten wat de ouders ervan vonden! Ik kreeg een berichtje ‘wordt dit de kleur?’

Ze had de pdf op haar telefoon geopend. Oei ja, dat kan soms een hele andere kleur zijn!

Op de laptop zag ze de kleuren gelukkig een stuk minder fluorescerend blauw. Ontwerp was goedgekeurd en ze wilde ook graag een makelaarsbord als geboortebord erbij. Mooiere aankondiging kan je volgens mij als nieuwe wereldbewoner niet krijgen!

Liefs Lindsey,

* Marieke en Marcel dank je dat ik jullie kaartje mocht ontwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven