Kerstkaarten letterpress

Ze staan online de kerstkaarten, wat is het leuk om dit te mogen doen! Nog heel veel mensen in Nederland sturen elkaar met de kerst een kerstkaart. Een heerlijke traditie, zelf doe ik het ook.
Goede vrienden en familie, maar ook minder goede vrienden en kennissen een berichtje sturen om fijne feestdagen en de beste wensen te wensen voor het nieuwe jaar! Kerstkaart vs Facebook, maar een kerstkaart ontvangen vind ik dan toch net even wat persoonlijker en mysterieuzer ‘van wie zou het zijn? Soms verraad het handschrift het al, zoals het handschrift van mijn oma. Deze herken ik uit duizenden en van een vriendin die bij elke ‘m’ een streepje zet bij het middelste pootje op de ‘m’.
De voorpret van een kaart begint op het moment dat je de kaart in de brievenbus krijgt!
Van wie zou het zijn?

Natuurlijk kon een letterpress kerstkaart niet ontbreken dit jaar. Het ontwerp ‘moose’ heb ik ook voor ons zelf, met onze namen eronder. Nu we toch aan het drukken zijn, dan hoef ik daarna geen namen meer te schrijven. 😉 Alleen nog de enveloppen te schrijven.

De formaten van de kaarten zijn niet standaard een bewuste keuze, dan valt het meteen op. Geen dubbel gevouwen kaart, maar een ‘karton’ kaart. 3 soorten papier, in verschillende gewichten. Grijsboard is er als laatste bij gekomen, omdat ik wilde proberen wat het effect was en of mijn drukpers een mooie druk erin kon krijgen. Dat is gelukt, ik heb op facebook gevraagd welke kleuren combinatie zij graag zouden zien. Leuk om dan de reacties te lezen, de een zegt traditionele kleuren zoals rood/groen/ zilver de andere wilde wat frisse kleuren en natuurlijk kon fluor roze niet ontbreken. Tijdens het drukken kwam ik bij de kaart ‘moose’ erachter dat ik een kleine speling had met mijn drukpers en dat ik dus kon gaan spelen met de ogen van ‘moose’. Erg leuk om dat om de verschillende ogen te zien!! Dat zijn de heerlijke cadeautjes die dan extra krijgt…
Het blijf spannend als je kleuren combinatie gaat gebruiken, in je hoofd zit het soms anders dan als het op papier komt. Dat heb ik met de kleur Neon/fluor roze + rood, match dit wel?  Rood + roze is prima, maar neon roze is toch net even wat anders.  Maar de combinatie spetterend er echt vanaf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven