Geboortekaartje Kraft Foliedruk | Feliz

geboortekaartje letterpress op kraft papier met foliedruk en geboortestempel It's a girl
Geboortekaartje letterpress op kraft papier met Foliedruk | Feliz

Kaartje Feliz in folidruk!
Geboortekaartje | Letterpress | 6/9/2014

Ja, eindelijk is het dan zover, ik kan het geboortekaartje van onze 2e dochter Feliz aan jullie laten zien! Als ontwerper heerlijk om met je eigen geboortekaartje bezig te zijn, je zou denken dat is al maanden klaar! Nou nee, 1,5 week voor de uitgerekende datum ben ik pas begonnen met het ontwerp. Natuurlijk zat het al maanden in mijn hoofd, wat ik nu wil.  Een letterpress kaart is denk wel duidelijk, maar al een tijdje stond er op mijn verlanglijstje de techniek: foliedruk. Nu er zo’n klein lief mensje in mijn buik groeide, een mooie kans om dit nu te doen.

Telkens ben ik opzoek naar mooi papier, wat goed te gebruiken is voor letterpress. Er werden proeven opgestuurd en ja daar was het papier wat ik dacht  ‘ja dit is gaaf om te proberen voor het geboortekaartje’. De combinatie foliedruk, aangezien ik dit niet zelf kan met mijn pers, heb ik dit uitbesteed bij een drukker. En moet er ook niet aan denken om kort na een bevalling te gaan drukken.

Het ontwerp is net zoals het ontwerp van Elsa, eenvoud en terug naar de basis. De magie van de inkt/folie, papier, techniek en typografie blijft zo geweldig om te zien. Soms heb je gewoon niet meer nodig! Het lettertype heb ik gekocht- ja lettertypes kan je kopen, fontshop – en vond ik tijdloos. Zowel voor een jongen als meisje, aangezien we het niet wisten. De opmaak en formaat is echt een zusje geworden van het kaartje van Elsa. Maar door de foliedruk en ander papier, weer heel eigen.

geboortekaartje letterpress, foliedruk kraft papier, feliz, roze zwart

Op 16 juli 2014 was het dan zover, als groot ‘surprise ei’ mochten we nu er achter komen wie er na 40 weken en 5 dagen in mijn buik heeft gewoond. Na een snelle en vlotte bevalling werden we weer papa en mama van een dochter! Hoe snel vergeet je toch weer dat ze zo klein zijn, maar wauw 2 mooie meiden. En wat is haar zus dan alweer groot. Haar naam Feliz betekend geluk(kig), blij(dschap) en heb ik dit terug laten komen in het kaartje. 

Natuurlijk in stijl een geboortebord, heerlijk om te zien die er langs fiets, kijkt en dan nog een keer kijkt en begint te lachen (de meeste denken zeker ’te koop’). Als we daar in de zon zitten, ‘gefeliciteerd’ horen als fietsers langs fietsen!

geboortebord hoera een zusje geboren | raambord

Het was de eerste naam waarvan ik dacht ‘ja’! Voor mij kort, krachtig en lekker tijdloos, een mooie betekenis voor mooi nieuwe klein meisje. En ja, met kerst als we opstaan en aan het kerstontbijt zitten kan je raden welk liedje er vast die dag een keertje gedraaid gaat worden. Het leuke is dat ik nu met een ontwerp bezig ben waar foliedruk ook gebruikt gaat worden. Heerlijk en smaakt naar meer! Maar eerst gaan we nog genieten van een lief klein meisje en haar bijdehande heerlijke grote zus!

Liefs Lindsey

geboortekaartje letterpress op kraftpapier met foliedruk. roze en zwart
Geboortekaartje Feliz| kraft papier en foliedruk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven