Surprise pizza | Sinterklaas

Sinterklaas surprise pizza origineel en makkelijk te maken in 2,5 uur!

Dit jaar had Elsa haar klasgenoot Nathan getrokken met loodjes trekken op school en hij houdt van pizza. Daardoor een pizza surprise voor Sinterklaas. Als moeder ben ik lekker praktisch ingesteld, origineel maar wel een makkelijke diee Elsa ook zelf kan maken. Ik help haar mee en prikkel haar hoe we dingen kunnen aanpakken of verzinnen, maar zij maakt de meeste onderdelen en samen zetten we het in elkaar.

De surprise was in 2,5 uur klaar, heerlijk en dit deel ik graag met jullie. Jullie hebben al een voorsprongetje omdat ik jullie de lijst doorgeeft wat je nodig hebt. 😉

surprise pizza Sinterklaas

Pizza surprise Sinterklaas| Wat heb je nodig:

  • Platte doos ongeveer A4
  • Papierkarton: Rood, donkerrood, groen, geel, zwart en bruin
  • Verf rood en wit ( kwasten en bakje waar je in kan mengen
  • Bord en klein glas (salami)
  • Aluminium folie ( voorbeeld vork en mes)
  • Henneptouw ongeveer 2 meter
  • Karton en kraftpapier voor de pizza
  • Snijmat, Stanley mes, schaar, potlood, prittstift
  • Sint en Piet Labels in letterpress

Werkwijze surprise pizza Sinterklaas:

Je pakt de snijmat met het karton en leg daarop het bord omgedraaid en teken er een cirkel eromheen. Daarna knip je je pizza uit.

bord en karton pizza

Vervolgens pak je de platte doos en plak je met lijmstift het rode papier op de doos, als het wat te groot is dan snij het papier op maat met de stanley mes.

doos pizza surprise

Verder ga je met het aluminiumfolie, dit ga je oprollen om er een mes van te maken, daarna kneed je in de vorm van het mes. Daarnaast heb ik er een echt mes gepakt om te kijken kijken of de verhoudingen kloppen, hetzelfde ga je doen met de vorm van het vork.

mes van aluminium
vork en mes van aluminium
begin van de pizza

Schilder daarna met de rode verf de zijkanten rood, laat dit even drogen. Vervolgens zet je met een kwast witte strepen horizontaal en verticaal. Daardoor krijg je de structuur van een Italiaans tafelkleed wordt. Laat dit drogen en ga verder met de pizza maken.

rood schilderen pizza surprise

Vervolgens pak je het donkerrood papier, met een omgedraaid glazen potje en teken er cirkels omheen en knip deze uit. Echter had ik eerst 4 cirkels, maar kwam erachter dat 5 cirkels beter past op de pizza. Waarop je met een witte kwast witte stippen maakt op je salami.

salami maken voor een pizza

Vervolgens pak je de kartonnen pizza en het kraft papier, dit frommel je eromheen en plak dit vast met de lijmstift. Toen pakte ik het rode papier om tomatensaus te maken, je draait het bord weer op, teken een cirkel. Maar daartegen teken je in de cirkel de tomatensaus, die een stuk kleiner is dan de pizza zelf en knip deze uit.

pizza knutselen

Ten slotte ga je verder met het groene, bruine en gele papier, hiervan teken je een champignon, een paprika en geraspte kaas (stroken knippen en stukjes). Daarna plak je als laatste de kaas stukje erop.

pizza knutselen sinterklaas

JE BENT ER BIJNA.

Nog 1 keer gebruik je het bord om een cirkel te maken op het zwarte papier, alleen nu knip je deze 1,5 cm groter uit, daardoor krijg je nu een bord voor onder de pizza.

Als laatste pak je het henneptouw en knip 6 stukken van ongeveer 40 cm, daarnaa maak je 2 vlechten. Bevestig deze aan de zijkanten van het tafelkleed.

henneptouw vlechten

TADAAA je Sinterklaas surprise pizza is klaar!

Sinterklaas surprise pizza
Maak het gedicht vast aan een handvat met de labels Sint en Piet.

>>Vorig jaar hebben we een Sushi surprise gemaakt, bekijk de surprise hier.

Veel plezier met het maken van je surprise! Liefs Lindsey

Hier vind je de Sinterklaas labels om je Sint cadeau’s mooi te maken! 5% korting, schrijf je in en ontvang inspiratie, leuke actie en de nieuwste producten!

sinte en piet labels cadeau
Sinterklaas cadeau inpakken labels
Sinterklaas labels cadeau
Pakjes avond Sinterklaas aankleding Sint
Sinterklaas labels kadoo en Sint en Piet

5% korting, schrijf je in en ontvang een persoonlijke code.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven