10 x de mooiste geboortekaartjes folie

10 x de mooiste geboortekaartjes met folie

De 10 mooiste geboortekaartjes met folie en in letterpress! Je wilt een bijzonder geboortekaartje om de geboorte van jullie kindje aan te kondigen. Niet een 13 in een dozijn kaartje en met folie laat je het kaartje extra opvallen. Het is prachtig, chique en tijdloos, daarintegen kan je zelf bepalen wat je wilt laten opvallen met foliedruk. Waar vind je de meest unieke geboortekaartje met een foliedruk? Natuurlijk bij Love Letterpress.

Hoewel letterpress al een indrukwekkende techniek is, met een folie goud, zilver, roze, koper, blauw of groen. Doordat je een folie gebruik valt het geboortekaartje nog meer op, daardoor kan je bijvoorbeeld ook de naam van de baby er meer laten uitspringen.

Holografische folie

Daarnaast heb je holografische folie, waarin een patroon zit die reflecteert. Hoewel we de meeste folies kennen met een glans, daarentegen heb je ook matte folies. Om ten slotte te gebruiken bij kraft papier. Hierop kan je moeilijker een kleur drukken. Als ontwerper laat ik je 10 unieke geboortekaartjes met folie zien en vervolgens vertel ik het verhaal erachter.

Geboortekaartje kraft en roze folie

Natuurlijk voor mijn eigen dochters heb ik 3 verschillende geboortekaarten gedrukt. Feliz is de eerste met een folie, daarnaast ook op kraft papier gedrukt. Doormiddel van een roze folie te gebruiken kan je kleur drukken op het papier.

geboortekaartje letterpress folie roze en kraft goedkoop
GEBOORTEKAARTJE LETTERPRESS GOEDKOOP

Geboortekaartje met goud folie

Toen ik voor de 3e keer zwanger was, wilde ik als ontwerper een kaartje met een gouden folie. Daarnaast een tijdloos lettertype dat het geboortekaartje een moderne uitstraling geeft. Daartegen heb ik de opmaak van het kaartje rechts uitlijnend gedaan, daardoor krijg een rustig en speels effect.

Goud folie geboortekaartje letterpress meisje
GEBOORTEKAARTJE LETTERPRESS GOEDKOOP

Geboortekaartje met holografische folie

Doordat de ouders het geboortekaartje van Loreen hadden gezien, wilde zij graag dezelfde soort opmaak, maar ook een andere folie. Dit is een zilveren holografische folie geworden.

geboortekaartje letterpress folie zilver stippen Nine
GEBOORTEKAARTJE LETTERPRESS GOEDKOOP

Geboortekaartje folie goud holografisch

Hier een kaartje met een wintersfeertje, doordat de gouden folie holografisch is met ijs effect. Waarop je dit nog meer naar voren komt, samen met de ijsberen geeft dit het ultieme gevoel van winter.

Geboortekaartje letterpress goud folie
GEBOORTEKAARTJE LETTERPRESS GOEDKOOP

Geboortekaartjes lego poppetjes met folie

Als ontwerper is dit mijn eerste ontwerp met het thema lego. Waarop we een blauwe folie hebben gebruikt in de naam en het gezin als lego poppetjes. Waarop het kaartje van Robynn is geïnspireerd, maar dan in een andere kleur en formaat kaartje.

GEBOORTEKAARTJE LETTERPRESS GOEDKOOP
folie geboortekaartje lego groen
GEBOORTEKAARTJE LETTERPRESS GOEDKOOP

Geboortekaartjes folie en papier blauw

Vervolgens hebben we het kaartje van Trevor die gedrukt is op blauw papier en met een blauwe foliedruk en inktdruk. Daardoor heb je alleen maar blauwe kleuren gebruikt, zoals je ziet geeft dit een minimalistische uitstraling aan een uniek en persoonlijk geboortekaartje.

Folie druk blauw, geboortekaartje, jongen in letterpress
GEBOORTEKAARTJE LETTERPRESS GOEDKOOP

Geboortekaartje met roze folie

Hoewel dit het zusje is van Trevor, kan je zien dat kaarten bij elkaar horen als serie.  Daartegen is er een ander lettertype gebruikt en andere folie in de kleur roze, maar door de confetti te gebruiken wordt dit een feestelijke kaart voor een geboorte.

Foliedruk geboortekaartje letterpress
GEBOORTEKAARTJE LETTERPRESS GOEDKOOP

Geboortekaartjes kraft met roze folie

Daar waar de ouders het kaartje van Feliz hadden gezien, wilde zij een matte folie gebruiken in plaat van een glanzende folie. Het resultaat ziet er prachtig uit, vooral omdat de naam Isa een schreef is geschreven. Daardoor geeft het de naam een mooie body.

geboorteaartje folie roze op kraft letterpress goedkoop, isa uniek en mooiste kaartje
GEBOORTEKAARTJE LETTERPRESS GOEDKOOP

Geboortekaartje kraft met blauwe folie

Een broertje op komst, waarop ik een kaartje mocht maken met een folie blauw. Het geboortekaartje Jip lijkt op zijn zusje Isa, echter alleen een blauwe foliedruk gedaan. Daardoor zie je duidelijk dat het een serie is van zus en broer.

geboortekaartje jip letterpress foliedruk blauw kraft papier goedkoop
GEBOORTEKAARTJE LETTERPRESS GOEDKOOP

Wat is folieddruk? Dat lees je hier en hoe het allemaal werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven