Wat is foliedruk?

Wat is foliedruk? Dan wordt er letterpress met folie verdiept gedrukt in het papier. Een folie toevoegen aan geboortekaartje of trouwkaart is prachtig!

Er zijn verschillende soorten folies, glanzend, mat of holografisch (dan zit er een patroon in de folie), ze zijn in verschillende kleuren zoals goud, zilver, rosé, blauw, groen etc. Er is een hele kleurenwaaier! Om foliedruk in een geboortekaartje of trouwkaart in letterpress te gebruiken, geeft je het kaartje net wat meer de aandacht dan met een inktdruk.

De folie wordt erop gezet met een hittebestendige stempel op een drukpers. De stempel kan je laten verdiepen in het papier of met een preeg omhoog worden gedrukt.Er wordt een speciale stempel gemaakt voor elk uniek ontwerp. Dit kan zijn de naam of illustratie met een dier, vorm, broertje of zusje etc.

Hieronder zie een paar voorbeelden van geboortekaartjes met foliedruk.

Wat is een holografische foliedruk?

Je kan ook gebruik maken van holografisch folie, in deze folie zit dan een extra patroon, waardoor er een speciaal effect naar voren komt als je het kaartje beweegt! Super gaaf om te zien, je geeft een geboortekaartje of trouwkaart nog meer de aandacht. Zo kan je een naam van een kindje of jullie namen van een bruidspaar, meer onder de aandacht zetten. Het mooiste effect is als je een groot oppervlak gebruikt voor de folie. Dan zie je de glinstering het meest.
Dit geeft echt een WOW EFFECT!
Een paar mooie voorbeelden van met kaarten die holografische folie hebben. Bij het kaartje van Nine zijn de cirkels/confetti/stippels ook meegenomen met de folie. Dit geeft een speels effect. Bij het kaartje van Fleur, zijn de ijsberen als illustratie gedrukt met folie. De logo poppetjes hebben een combinatie van folie en inktdruk.

Heb je vragen of wil je er meer over weten, neem gerust contact op. Ik beantwoord al je vragen graag.
06012275919 | mail info@loveletterpress.nl

Liefs Lindsey

Lindsey, Love Letterpress, geboortekaartjes of trouwkaarten
[contact-form-7 id=”793″ title=”Contact formulier | Love Letterpress”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven