Trouwkaart letterpress | Marrakech

Trouwkaart in letterpress Marrakech | Styled shoot

Trouwkaart in letterpress | Marrakech.

Vorig jaar werd ik benaderd voor een styled shoot voor een bruiloft in dit thema. Iets totaal anders dan ik op dit moment ontwerp voor trouwkaarten. Een mooie uitdaging om een anders soort stijl te laten zien. Samen met weddingplanner Renate van Wedding on track, kreeg ik de briefing en inspiratie sfeerbeelden. Als ontwerper mocht ik zelf bepalen welke grafische uitingen er mochten komen. Voor mij een feestje. Liefst zo breed mogelijk, om te laten wat je allemaal kan doen. En dat is goed gelukt!

De shoot vond plaats op het strand en als je Marrakech denkt, waan je al gauw in prachtige warme kleuren en grafische patronen. De kleuren die steeds terug kwamen waren paars, blauw, roze en goud. Heerlijk om me te spelen in het ontwerp. Je neemt een stukje Marokko mee naar het Nederlandse strand.

Het idee van het ontwerp trouwkaart in letterpress | Marrakech

In de wereld van Marrakech kom je overal hele mooie patronen tegen. Prachtige grafische ritmes. Maar als je niet uitkijkt beland je ook in doolhof, alles is zo mooi. In het ontwerp wilde in rust en ritme laten terug. Ik wilde een patroon, waarvan je delen van dit patroon telkens op verschillende manieren kan laten terug komen. Dan wel op een speelse manier. Aan typografie voor Marrakech denk je al snel aan een lettertype met een sierlijke touche. Maar door een schreefloos lettertype te gebruiken krijg je een moderne indruk en de patronen zeggen al genoeg.

Er werd telkens maar 1 kleur gedrukt, maar de kleuren waren paars of goud. Zo kan je toch variëren, maar blijft alles in balans en wordt het niet snel te druk. De blauwe kleur heb ik terug laten komen in de enveloppen. Zo kan je toch alle kleuren gebruiken.

Het zijn 3 drukgangen geworden, waarbij ik sommige elementen daarna los heb gesneden. Voor de trouwkaart letterpress Marrakech is er nog meer ontworpen zoals:

Een save the date, trouwkaart, menukaart, bedankt kaart, los blanco kaartje, The End kaartje, ceremoniemeester brief, time label en een toffe stempel! Een hele rits toffe uitingen, maar oh zo leuk om te maken. Het resultaat is onwijs mooi geworden en erg leuk om te doen. De trouwstijl kan hier terug vinden.

Wil je nog meer blogs lezen over trouwen?

Love Letterpress was niet de enigste die erbij, daarnaast andere toffe bedrijven die hieraan mee werkte:

Locatie: Paviljoen Zomertijd Strand
Fotografie: Wit Photography
Organisatie & Styling: Wedding on Track
Film: Best of Times films
Visagiste en Hairstyling: NoukStyle
Cake & Candy: Erna’s Tasty Food
Bruidsjurk: Wild at Heart
Kostuum: Honeymoon shop
Sieraden: DRKS
Bloemen: ’t Bloemeke
Decoratie & Styling: Loveyoutothemoonandback
Servies en Glaswerk: Wempe en Wempe
Confetti: Bladconfetti.nl
Modellen: Anne en Tom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven