Geboortekaartje letterpress |foliedruk | Laure

geboortekaartje letterpress met foliedruk goud op roze papier. Geboortestijl, geboorte stempel "ts a girl.
Geboortekaartje letterpress met foliedruk goud op roze papier | Laure
Geboortekaartje Laure
Geboorte | Geboortekaarten |  29 mei

Daar is ons eigen geboortekaartje van onze 3e dochter Laure! Zoals jullie zien een nieuw soort papier. Licht roze. Omdat we wisten dat we nog een dochter kregen, deze keer erg handig. Het papier kende ik al een tijdje, een geboortekaartje is dan een hele mooie aangelegenheid om een mooi ontwerp te laten zien.

Ontwerp lijkt op de kaartjes van haar grote zussen Elsa en Feliz. Een mooie serie van 3 zussen. Telkens een ander soort papier en lettertype. Bij Laure een matte folie goud gebruikt in combinatie met zwarte inkt. En het lettertype Bodoni, een van mijn favoriete vanuit de kunstacademie tijd! Een prachtig tijdloos lettertype uit 1798 Giambattista Bodoni. Hoe bijzonder dat een lettertype uit die tijd, toch zo mooi tijdloos blijft. Misschien denken sommige, niet te ouderwets? Nee hoor.

Als je naar het ontwerp van Laure kijkt, is er niks ouderwets aan. Tijdloos en modern. Lettertype oogt misschien wat klassieker, omdat het schreef lettertype is, maar de manier hoe het gebruikt verdwijnt dit zo weer.

Ik wilde al graag een matte folie gebruiken en de kleuren combinatie roze, goud en zwart is mooi combinatie. En het blijft altijd spannend hoe het eindresultaat wordt. Toen de kaartjes binnen kwamen, dan is het zo fijn als alles zo mooi samen valt.
Het papier is 700 grams katoen papier. Mooi stevig papier zodat de kaart goed blijft staan.

Natuurlijk de geboortestempel gebruikt It’s a girl op de roze enveloppen. En in stijl adresstickers gemaakt. Heel handig, dan alle kaarten schrijven, heeft ook wel zijn charmes handgeschreven kaarten.

In stijl een geboortebord als aankondiging, die straks weer op haar kamer komt te hangen. Het geboortebord groeit mee van babykamer naar meidenkamer. Bij de andere twee meiden hangt het bord nog steeds op hun kamer.

Zelf vind het wel erg gaaf om te zien hoe nu alle 3 de geboortekaartjes als zussen serie eruit ziet!

Liefs lindsey

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven