Geboortekaartje letterpress met vintage kinderwagen

Geboortekaartje letterpress | vintage kinderwagen +poes | Emma

Geboorte | geboortekaarten | 12 oktober 2017

Een prachtig geboortekaartje in letterpress met vintage kinderwagen en een lieve poes erbij! Mooi smal langwerpig stoer geboortekaartje op 850 grams katoen papier.De ouders van Emma heb ik ontmoet bij de geboortemarkt. Het geboortekaartje van Elsa was hun inspiratie.

De aanstaande papa had al een opzetje gemaakt, wat hun ideeën waren. Daar ben ik mee aan de slag gegaan. Ze wilde graag een poes erbij, omdat ze zelf een poes hebben. Deze leuke en mooie details maakt een geboortekaartje gelijk een stuk persoonlijker.

De typografie is een schreef (Emma) en schreefloze lettertype (datum, tijd, lengte en tijd). Een combinatie die prima samen kan, als je de verhouding mooi weet weer te geven.Wat ik extra vrolijk van werd is de kleuren combinatie. Abrikoos oranje en een wat donkere kleur roze! Het resultaat is erg mooi geworden en door het smalle formaat 8 x 20 cm valt het mooi op! En de It’s a girl stempel maakt het helemaal af!
Op dit papier 850 gram en het formaat, heb je maar 1 postzegel nodig. Alles bij elkaar krijg je een eigen geboortestijl bijelkaar. Ik heb er een foto bij gedaan van de polymeerplaten die zijn gebruikt.  Zo zie je hoe elke druk wordt gedaan. Je krijgt op een A4 het drukproces in de verschillende stappen mee. Leuk om te laten zien aan familie en vrienden hoe het kaartje is gemaakt!

Er was één klein detail, wat over het hoofd werd gezien. –Wat voor mij lastig is om te weten-. Het telefoonnummer klopte niet, daar kwamen we pas nadat het geboortekaartje was gedrukt achter. Iets wat zo normaal lijkt dat je dit goed doorgeeft. Maar 1 cijfer verschil en het is iemand anders die je belt.

Kleine tip> check alles goed of laat het misschien aan iemand anders ook even lezen.

Meer geboortekaartjes vind je hier.
Liefs,
Lindsey

Polymeerplaten en drukproces per kleur,
letterpress drukproces geboortekaartje vintage kinderwagen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven